Smeden én BBQ event - Bijl smeden
Vanaf 9.30 uur staat de koffie voor je klaar, en om 10:uur gaan we starten. Vervolgens krijg je een interessante uitleg over het smeden. Rond 11:00 uur is het koffiepauze, en wordt er gezorgd voor iets lekkers van Délifrance.
Dan ga je aan de slag met het smeden van een eigen bijl. Je gaat leren de vorm van de bijl uit te smeden op de juiste temperatuur en het harden van de uiteindelijke bijlkop. Dit alles onder begeleiding van onze ervaren smeden.
Zo rond 12:00 uur/12:30 net als je trek krijgt staat er een fijne lunch voor je klaar, verzorgd door onze catering medewerkers.
Na de lunch wordt er nog even flink gesmeed, om jouw bijl naar je wens af te maken. Vervolgens ga je zelf de bijl harden. Aan het eind van de dag krijgt iedereen een essenhouten (hickory) steel, deze kan je thuis verder eenvoudig af monteren.
Wat maakt deze workshop helemáál af? Onze Barbecue expert is de hele dag aan de slag met zijn American Smoker, om het ultieme Whole Hog diner voor je te bereiden. Mét allerlei andere lekkere hapjes, natuurlijk.
Kortom; hij kan toveren met vuur. Net als onze smeden, maar dán met eten.
Wil je een voorbeeld zien van de bijlen? Kijk eens in onze Wall of fame!
Ben je benieuwd hoe het damaststaal eruit ziet waar je tijdens deze workshop mee kan werken of wil je meer informatie? Kijk dan hier!
Minimum leeftijd:
|
15 jaar
|
Start- en eindtijd:
|
9:30 uur aanvang, 10:00 uur start, eindtijd 18:00 uur.
|
Benodigdheden (PBM's)
|
Worden door ons verstrekt. Lees de veiligheidsvoorschriften (onderstaand) goed door, hierin staan ook aanwijzingen voor de kleding die je draagt als je komt smeden.
|
Ervaring noodzakelijk?
|
Onze workshops zijn erop bedacht dat je zonder ervaring een succesvolle dag kunt hebben.
|
Lunch inclusief?
|
Je hebt keuze uit verschillende belegde broodjes: Een stokbroodje met romige brie, veldsla en walnoten. Een broodje belegen kaas, met rucola en pesto. Gegrilde beenham op een wit stokbroodje, met een klein beetje veldsla en wat olijfjes. Of een broodje kipfilet met pesto, en een pittig accentje van rucola.
|
Veiligheidsvoorschriften
|
Safety Regulations (English)
|
Annuleringsvoorwaarden
|
|